Wining and Dining in Italy
Italy is known for a wide variety of things. There are the beautiful beaches on the Mediterranean, the rolling hills of Umbria, and numerous churches and monuments to take your breath away. Most of all, perhaps, Italy is known for its food and drink. If you’re looking to wine and dine, Italy is the place to be. There’s spaghetti, ravioli, pizza, gelato, homemade breads and tiramisu, ricotta and pecorino cheeses, truffle oil, and countless other specialties. Maybe even more popular than the food is the wine.
Italy is famous for having the most delicious wines in the world, and it is also the largest producer (though France comes in a close second). This makes perfect sense—Italians have been making wine for over 2,800 years! Winemaking is considered an art, and wine-tasting is considered a very valid hobby. Some people, known as sommeliers, even work as professional wine tasters and recommenders.
Although the United States is only the fourth largest wine producer in the world, it’s the third largest consumer of wine. On average, Americans drink over 3 billion bottles per year! That’s a lot of vino. Compared to Italians, though, we hardly drink at all. For every bottle an American drinks, an Italian downs almost three!
Useful Expressions
Take your breath away: amaze you (so much you cannot breathe)
Ravioli: type of Italian stuffed pasta
Gelato: “ice cream” created in the Italian style
Tiramisu: coffee-flavored Italian dessert made with lady fingers and whipped mascarpone cheese
Sommelier: professional wine taster and recommender
Vino: “Wine” in Italian
Words & Phrases
*Mediterranean adj.地中海の
*rolling adj.土地がゆるやかに起伏している
=> rolling hills 緩やかに波打っている丘
*look to ~の方を向く、関心を向ける
*countless adj.数えきれないほどの
*valid adj.正当な、妥当な
*flavor n.味(風味)をつける
*lady fingers n.指形のカステラ風の菓子
*whip v.(卵など)かき混ぜて泡立たせる => 元の意味は、「むちで打つ」
*mascarpone n.イタリアのクリームチーズ
*down v.飲み干す
日本語訳
イタリアは、様々なもので有名です。地中海の美しいビーチやウンブリア州のローリング・ヒルズ、数多くの教会、息を飲む遺跡の数々。中でも、おそらく、食べ物や飲み物が有名でしょう。もしワインを飲みながら食事をしようとしているなら、イタリアはもってこいの場所です。スパゲティにラビオリ、ピザ、ジェラート、手作りパン、ティラミス、リコッタチーズ、ペコリーノチーズ、トリュフオイルと他にも数えきれない名産品があります。おそらく食べ物よりさらに一層人気が高いのはワインです。
イタリアは、世界で最もおいしいワインの産地として有名で同時に最大の生産国でもあります(フランスが僅差で2位につけていますが)。なるほどこれはもっともなことです、イタリア人は2,800年以上もの間ワインを作ってきたのですから。ワイン作りは、芸術と見なされ、ワインのテイスティングは極めて正当な趣味と考えられています。ソムリエとして知られる一部の人は、専門のワインテイスター兼レコメンダーとしても働いています。
アメリカは、ワイン生産国では世界第4位ではありますが、ワインの消費では第3位です。平均すると、アメリカ人はなんと年間30億本以上も飲むのです。すごい量のワインです。もっともイタリア人に比べればアメリカ人はほとんど飲んでいません。アメリカ人が1本飲むたびに、イタリア人はほぼ3本飲み干すのですから。