The Thanksgiving Feast
Thanksgiving is a holiday celebrated in the United States on the fourth Thursday of each November. The holiday is used to give thanks (hence the name “Thanksgiving”) for the blessing of a new harvest and the past year’s bounty. Thanksgiving has been an official holiday in the United States since 1863, and because it celebrates the agricultural year, the largest part of the celebration is the Thanksgiving meal, sometimes referred to as a feast!
The typical Thanksgiving meal is eaten for lunch, dinner, or sometime between the two. Most families enjoy roasted turkey and stuffing, mashed potatoes and gravy, cranberry sauce, buttered rolls, and various vegetables such as carrots, squash, and asparagus. Stuffing is a filling made of vegetables, fruits, and bread that cooks inside the turkey. Gravy is the sauce made from juices that run from the turkey while it’s cooking. Last but not least, dessert is a fanfare all on its own, with pumpkin pie as the most popular dish.
Of course, not everyone eats the typical Thanksgiving dinner with turkey. There are alternatives like the vegetarian’s “Tofurkey” (a combo of tofu and turkey, since it’s imitation turkey made of tofu). Many others enjoy a large sliced ham or roasted chicken instead of turkey.
Useful Expressions
*Harvest: gathering crops for food
*Bounty: [bάʊnṭi] wealth or goodness given to you
*Agricultural: related to agriculture or farming
*Feast: large celebratory meal
*Last but not least: the final thing listed but not the least important thing in the list
=> 「大事な事を一つ言い残したが」
Words and Phrases
*bless 祝福する、感謝する
*hence それゆえに
*roast (オーブンなどで)焼く
*stuff 詰める => stuffing (料理の鳥に詰める)詰め物
*squash [skwάʃ] (主に米)カボチャ、トウナス
*asparagus [əspˈærəgəs] アスパラガス
*gravy 肉汁、グレービーソース
*fanfare [fˈænfeɚ] ファンファーレ、(派手な)誇示
日本語訳
感謝祭は毎年11月の第4木曜日にアメリカで祝う祭日です。その祭日は、新たな収穫と前年の豊作という神の恵みに対して感謝の気持ちを伝える (そのため「感謝祭」と呼ばれている) ことが習わしになっています。感謝祭は1863年からアメリカ合衆国の正式な祭日となり、それは農耕に関する1年を祝うものであるため、お祝いの目玉は感謝祭のごちそうで、ときに祝宴と表現されます!
典型的な感謝祭のごちそうは昼食か夕食として、またはその間に食べることもあります。多くの家庭では詰め物をしたローストターキー、グレービーソースのかかったマッシュポテト、クランベリーソース、バターロール、さらにニンジン、カボチャ、アスパラガスなどの様々な野菜を楽しみます。詰め物は、野菜、果物、パンでできた具で、七面鳥 (ターキー) の中に詰めて調理します。グレービーソースは、調理中に七面鳥から流れる肉汁から作られたソースです。大事なことを忘れていましたが、デザートのパンプキンパイが最も人気のある一品として祝宴の締めを飾ります。
もちろん、すべての人が七面鳥を使った典型的な感謝祭ディナーを食べるわけではありません。ベジタリアン向けの「Tofurkey」(豆腐と七面鳥を合わせた造語。豆腐から作った偽の七面鳥を使うため。) といった別の選択肢が存在します。それ以外にも、七面鳥の代わりに大きくスライスしたハムやローストチキンを楽しむ人たちもいます。